Voortgang dak Grote Kerk

grote kerk hervormde gemeente nijkerk toren

Het werk vordert! In het vorige bericht in Kerknieuws deelden wij mee, dat het de verwachting was dat eind november de hele
koorsluiting voorzien zou zijn van nieuwe leien. Wegens drukte van de leidekker is hierin enige vertraging opgetreden. Het laatste dakvlak van de koorsluiting komt nu in week 50 aan de beurt. Ook het gerestaureerde pironkruis met de opnieuw vergulde haan wordt dan teruggeplaatst. Door drukte bij de steigerbouwer is er recent nog op een zaterdag doorgewerkt aan de opbouw van de steiger aan de zuidzijde van de kerk. Verder zijn nu ook de steiger en de loopbrug op het dak van de zuidbeuk geplaatst. Foto’s en vlog’s over de voortgang van de restauratie kunt u vinden op onze speciale actiepagina.

Adopteert u ook een lei voor het goede doel? Als gemeente hopen we, middels acties, € 20.000,- bij elkaar te brengen om de restauratie van het Grote Kerk dak te kunnen bekostigen. Als bijlage bij dit Kerknieuws vindt u een zogenaamde combi-ola voor een nieuwe actie om de stand verder te laten stijgen. De actie ‘adopteer een lei’. Voor € 5,- per lei kunt u deze symbolisch adopteren.

Uiteraard kunt u zelf bepalen met hoeveel leien u de restauratie wilt steunen. Als u Kerknieuws op papier
ontvangt, kunt u gebruik maken van bijgaande acceptgiro. Anders kunt u ook zelf uw gift overmaken op: NL24 ABNA 0477 7422 97 t.n.v. CvK hervormde gemeente Nijkerk inzake dakrestauratie Grote Kerk.

Hartelijk voor uw bijdrage!