Orgelconcerten Martin Mans en Jaap Zwart

Inmiddels is de serie orgelconcerten in de Grote Kerk volop bezig. Op dinsdag 18 juli en dinsdag 1 augustus zijn alweer het derde en vierde concert. Martin Mans vertoont op 18 juli zijn kunsten en zal ongetwijfeld ‘veel muziek’ uit ons orgel weten te halen. Hij is in heel het land en ook ver daarbuiten bekend, vooral vanwege zijn eigen muziekstukken over Psalmen en gezangen. Hij speelt in Nijkerk onder meer improvisaties over ‘Stil maar, wacht maar’ en ‘Amazing Grace’.

Lutherlied
Twee weken later, op dinsdag 1 augustus, is de beurt aan Jaap Zwart. Hij is een kleinzoon van de bekende organist Jan Zwart (1877-1937). Zijn grootvader componeerde zelf heel veel muziekstukken over Psalmen en gezangen, waaronder een imponerende Fantasie over het Lutherlied ‘Een vaste burcht is onze God’. Jaap Zwart speelt dit stuk ook op dit concert en dat sluit mooi aan bij 500 jaar Reformatie. Daarnaast klinkt bijvoorbeeld ook een muziekstuk over het vroegere volkslied van Nederland ‘Wien Neêrlandsch bloed in de aders vloeit’.

Welkom
De orgelconcerten op 18 juli en 1 augustus beginnen om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar aan de uitgang wordt gecollecteerd. Na afloop is er koffie en thee in ‘t Gasthuus en wordt er altijd gezellig (na)gepraat. Hierbij is de organist meestal ook aanwezig. Een mooi avondje uit dus, genieten van mooie muziek en dat allemaal in onze eigen Grote Kerk met het prachtige orgel. Welkom! Kijkt u ook eens op de website van onze orgelcommissie: www.orgelnijkerk.nl, daar vindt u altijd meer informatie over de concerten, de programma’s en het orgel.

Ps. Staan de concerten op 15 augustus (Arjen Leistra uit Schiedam) en 29 augustus (Minne Veldman uit Urk) al in uw agenda?