Impressies “Op vakantie en kerkbezoek”

Een aantal gemeenteleden stuurde een bericht en foto in naar aanleiding van de Focus-vraag om uw kerk op vakantie in beeld te brengen. Beide gezinnen waren op vakantie in Italië.

#Impressie 1

“In deze zomer waren we op vakantie in Zuid-Italië in de streek Gargano in Apulië. We bezochten in het mooie stadje Peschici de Chiesa Cristiana Evangelica Riformata. Het was een bijzondere ervaring om de blijdschap te zien van deze kleine gemeente n.a.v. ons bezoek. Het werd bijzonder gewaardeerd dat wij als buitenlandse toeristen de diensten bezochten. De dominee kon ook Engels spreken, zodat we met elkaar konden spreken over de dienst en de situatie van deze gemeente. Hij benadrukte dat wat in de Bijbel staat werkelijkheid is: Want waar twee of drie in Mijn Naam bijeengekomen zijn, daar ben Ik in hun midden. Het trof ons hoe dit kleine groepje zich staande houdt en dat zij zich naast evangelisatie ook praktisch inzetten voor de armen in deze omgeving. We namen nog een groepsfoto na de dienst, waarbij gesteld moet worden dat meerdere gemeenteleden niet aanwezig waren i.v.m. de vakantietijd.”

Hans en Sophia de Visser

#Impressie 2

“Afgelopen zomer waren wij enkele weken in Italië met vakantie. Omdat ons Italiaans niet zo best is, hebben we in Assisi een Engelse kerkdienst gevonden, via internet, nl. een dienst van de Anglicaanse Kerk. Het was een mooie kerkdienst die we goed konden volgen en de kleine gemeente vond het fijn dat wij te gast waren.”

Fam. Blankesteijn, Van Speykstraat