HiP Nijkerk van start

Hulp bieden aan mensen in de samenleving die dat nodig hebben, maar geen beroep kunnen doen op hun eigen netwerk: dat is het doel van HiP Nijkerk. De landelijke stichting Hulp in Praktijk (HiP) faciliteert diaconieën in het koppelen van hulpvragen aan vrijwilligers uit de kerken. In Nijkerk gaan per 1 oktober verschillende kerken HiP gebruiken als diaconaal platform. Voor onze gemeente geldt dat de diaconale hulpdienst opgaat in HiP.

Website als centrale plek
Wat houdt dit in? Er komt één centrale plek waar hulpvragen en hulpaanbod samenkomen en gekoppeld worden: de website www.hipnijkerk.nl. Wilt u iets betekenen voor Nijkerkers die geen netwerk hebben om op terug te vallen? Meld u dan op deze site aan als hulpbieder!

Hulp
HiP zet in op praktische en sociale hulp, zoals klusjes in en rond het huis of iemand bezoeken, of een wandeling maken. Bent of kent u zelf iemand die te maken heeft met eenzaamheid en bij wie hulp meer dan welkom is? Dan kunt u op diezelfde website www.hipnijkerk.nl een hulpvraag indienen. Er is ook een telefoonnummer beschikbaar waarop de HiP-helpdesk te bereiken is: 033-2022681.

Meer informatie
Meer weten? Ga naar www.hipnijkerk.nl of vraag meer informatie bij de HiP-contactpersoon van onze gemeente: Corine Vreekamp (06 44991284 of [email protected])

HiP volgen
www.facebook.com/hipnijkerk