Focus nieuws

Materiaal

Sinds begin dit jaar zijn we nu bezig met het Focus traject in onze gemeente. Ondertussen is er vanuit de IZB steeds meer materiaal bijgekomen voor de verschillende leeftijdsgroepen. Hieronder ziet u een overzicht van de boekjes, die beschikbaar zijn voor blok 3. U ziet dat er vanaf de leeftijd van 6 jaar al boekjes zijn, dus ook de kinderclubs kunnen nu met het Focusmateriaal aan de slag.

2 werkboeken, voor groep 3-5 en 6-8             2 werkboeken, voor 16-  en 16+            Werkboek + handleiding Blok 3         

 

                       

Werkboek ‘Geloof en werk’

Nieuwe datum Focus gemeente-avond

Dinsdag 28 november a.s.

Tijd: 19.45 uur, koffie/thee vanaf 19.30uur

Locatie: Opstandingskerk

Thema: Geloof en werk

‘Jezus in jouw wereld’ is het thema van blok 3 van het Focustraject. Onze leefwereld kent allerlei aspecten, maar ons werk is daar een belangrijk onderdeel van. Wat betekent dat voor ons? Hier en daar leeft de gedachte dat werk een noodzakelijk kwaad is, om in ons levensonderhoud te voorzien. Vaak geeft ons werk vreugde, maar soms stress. En wat als je niet werken kunt? Wij proberen Bijbelse lijnen te ontdekken om daarover vervolgens in gesprek te gaan.

De IZB heeft naast de Focus werkboeken ook een speciaal werkboek ‘Geloof en werk’ uitgegeven.

Hierin wordt behandeld wat de Bijbel zegt over werk en hoe we Jezus kunnen volgen op de werkvloer. Dit boekje is op dezelfde manier opgebouwd als het andere Focusmateriaal en kan daarom ook goed gebruikt worden op de kringen, maar natuurlijk ook thuis.

Op de Focusavond van dinsdag 28 november ligt er voor iedereen (per gezin/stel/persoon) een exemplaar klaar!
Dus zorg dat u erbij bent!
Ook zullen Eva de Greef en Henk Post op deze avond meer vertellen en laten zien van hun Experience reis naar Praag.

We hopen dat u /jij er kostbare vrije tijd aan wilt besteden. Van harte welkom!

 

 

 1e terugblik Experience reis Praag

Nu Eva de Greef en Henk Post weer terug zijn uit Praag, hebben we gevraagd wat hun het meest is bijgebleven van de Experience reis:

– Eva: “Tijdens een spontane late wandeling in de buurt van ons hostel kwamen we een oude vrouw tegen, waar we een praatje mee maakten. Ze bleek erg eenzaam te zijn en bloeide helemaal op door het gesprek. De volgende dag hebben we nog wat met haar gedronken en verder gepraat, en ook met en voor haar gebeden. We geloven dat God haar op ons pad bracht. Zo hebben we ervaren hoe God werkt in het geven van liefde en aandacht aan onze naasten”. Zie ook de foto.

– Henk: “Mij is vooral de kracht van het gebed duidelijk geworden, door de manier waarop Leendert Wolters hiervan getuigde, samen met het heel dicht bij Gods Woord blijven. Ik heb in Praag een hele sterke passie gezien voor het werk en de mensen die daar op hun pad komen. Dat zou ik graag willen meenemen in mijn leven hier.

Totaal is er aan giften € 920 ontvangen; voor de reis hadden we € 690 euro nodig. Er is dus € 230 meer binnengekomen. Met de GZB is afgesproken dat dit zal worden besteed aan het project van de GZB in Praag (zie www.gzb.nl).

Alle gevers heel hartelijk dank!

 

 

 

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world