Dagje Dordt in het kader van 400 jaar synode

Binnenstad Dordrecht

Gaat u een dagje mee naar Dordrecht? IKOON organiseert voor de leden van verschillende Nijkerkse kerken een dagtocht in verband met de herdenking van 400 jaar Synode van Dordrecht. In verband met deze herdenking zijn in Dordrecht verschillende activiteiten en exposities georganiseerd.

Het is u wellicht bekend dat de synode in de geschiedenis van de kerken in ons land een belangrijke rol heeft gespeeld:

* De aanzet voor de vertaling van de Bijbel in taal van die tijd

* De opstelling van een kerkorde om orde te brengen in het kerkelijke leven.

* De oplossing van geschillen over de gereformeerde leer.

In het kader van de doelstelling van IKOON lijkt het ons mooi om daar gezamenlijk aandacht aan te geven en om met elkaar in gesprek te gaan in een luxe touringcar in de ontspannen sfeer van een dagtocht. Datum: D.V. 30 maart 2019.

Het programma

* 8.30 uur vertrek vanaf het Stationsplein in Nijkerk

* 10.00 uur ontvangst in Dordrecht met koffie en gebak

* 11.00 uur onder leiding van een gids een wandeling door Hollands oudste stad met onderweg veel aandacht voor de Synode

* 13.00 uur broodmaaltijd met soep en een drankje

* 15.00 uur beiaardconcert door onze plaatsgenoot Boudewijn Zwart, die tevens voor ons een rondleiding door de Grote Kerk zal verzorgen. Ook kunnen we in de kerk de tentoonstelling van de bekende schilder Henk Helmantel bezoeken.

* 17.00 uur vertrek uit Dordrecht naar huis en aankomst in Nijkerk rond 18.30.

De kosten voor dit arrangement bedragen (afhankelijk van het aantal deelnemers) tussen de € 52,00 en € 57,00. Bij voldoende belangstelling kunnen we daarna op eigen kosten met elkaar eten bij restaurant Prins Heerlijk.

Aanmelden

Als u belangstelling heeft dan kunt u zich aanmelden door uw naam, adres, e-mailadres en aantal personen (graag voor 28 januari 2019) door te geven aan Robert-Jan van den Dool of Teunie van de Water. Ook kunt u via de mail aanmelden bij: [email protected] Geeft u ook even door of u al dan niet na afloop op eigen kosten met elkaar wilt gaan eten?

In de loop van februari 2019 krijgt u nader bericht of de tocht definitief doorgaat.