Beroepingswerk wijkgemeente 1

Tijdens de zomermaanden hebben we ons als wijkkerkenraad 1 bezonnen op de invulling van de predikantsvacature. We hebben mede naar aanleiding van de ingediende namen een groslijst samengesteld. Verschillende predikanten hebben we als kerkenraad beluisterd. In de kerkenraadsvergadering van 23 augustus jl hebben wij de gehoorde preken en predikanten met elkaar besproken. Vervolgens zijn wij als kerkenraad unaniem op ds. A.L. van Zwet uit Putten uitgekomen. Hij is voor velen onder ons geen onbekende. Nadat de beroepingscommissie hem heeft beluisterd en hem ook persoonlijk heeft gesproken, hebben we als kerkenraad het positieve advies overgenomen. De Algemene Kerkenraad heeft zich in haar geheel achter onze keuze geschaard.

Beroep ds. Van Zwet

Op 17 september zal het beroep ingaan. D.V. 23 september hoopt ds. Van Zwet voor te gaan in de ochtenddienst in de Grote Kerk. Twee dagen later hoopt hij samen met zijn vrouw een bezoek te brengen aan onze gemeente. De beroepen predikant is 59 jaar en heeft voor de gemeente van Putten, de hervormde gemeenten van Nieuwer ter Aa, Uddel, Hoevelaken en Woudenberg gediend. Het echtpaar van Zwet heeft vijf kinderen, waarvan er inmiddels vier getrouwd zijn. Een zoon woont nog thuis. Laten we als gemeente biddend met dit beroep bezig zijn en vragen aan onze God of Hij de weg de bekend wil maken.