Terugblik Focus thema-avond ‘Geloof en werk’

Dinsdag 28 november kwamen we in de Opstandingskerk bij elkaar voor een Focus thema-avond over ‘Geloof en werk’.

Ds. Van Meijeren nam ons in een Bijbelstudie mee naar Genesis 1 en 2. Hier zien we dat niet alleen God werkt in de schepping, ook de mens wordt vanaf het begin aan het werk gezet.

Werken is dus onderdeel van de schepping, waarvan God zei dat het ‘zeer goed’ was en het is niet pas later gekomen als noodzakelijk kwaad of straf na de zondeval. Verder zagen we ook dat rust zelf door God is ingebouwd in de schepping en dat onze identiteit niet in ons werk ligt, maar in onze relatie met God.

Eva de Greef en Henk Post werden geïnterviewd over hun Experience reis naar Praag en laten daarna wat dia’s zien. Wat zij vanuit Praag aan onze gemeente mee willen geven is vooral:
– het belang van het gebed om het als christen vol te houden in een land waar minder dan 1% van de bevolking christelijk is. Ook de familie Wolters benadrukte dit.
– God danken dat wij hier in Nijkerk zoveel leeftijdsgroepen aan jongeren hebben. In Praag zijn het groepjes van 20 of 30 mensen die naar de kerk gaan op een aantal plekken.
– de praktijkervaring van het in kleine groepjes bidden en Bijbelstudie doen op een openbare plek in de stad.
– de gebedswandeling en de gesprekjes in het gebied, waar prostituees werken: een indrukwekkende ervaring!

Vanuit het werkveld worden Han van Voorthuijsen (recruiter) en Dirrianne Klop (verloskundige) geïnterviewd over hoe je christen bent op je werk. Dit wordt door beiden zowel als mooi, maar soms ook als moeilijk ervaren. Afhankelijkheid van God is hierbij heel belangrijk.

Natuurlijk hoort er bij een Focus avond ook een in-beweging-opdracht. We willen in Nijkerk ook met de kleine groepjes aan het werk gaan, naar het voorbeeld vanuit Praag.
10 groepjes zijn er ontstaan aan het eind van de avond, die allemaal ergens in Nijkerk of omgeving met elkaar zullen afspreken om een Bijbelgedeelte, gebed en een stukje van elkaars leven te delen. Op deze manier kunnen we iets van God laten zien in onze stad. Een aantal van deze ervaringen zal zeker in Kerknieuws gedeeld worden.

We kijken terug op een hele waardevolle avond, waarin we veel eenheid en betrokkenheid hebben ervaren. Ook mooi dat jeugdclub Rondom het Woord tijdens de presentatie van Eva en Henk kwam luisteren.

Het Focus team