Giften
Wanneer u een gift wilt doen dan is dat zeker mogelijk. Giften aan de Diaconie van de Hervormde Gemeente Nijkerk vallen onder Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI-regeling) en zijn daardoor fiscaal aftrekbaar. U kunt uw gift bestemmen voor algemeen diaconaal werk, maar ook kunt u specifiek aangeven aan welk(e) doel(en) uw geld besteed dient te worden. U kunt het gewenste bedrag over maken op bankrekening NL78 RABO 0347 8162 07 t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Nijkerk (al dan niet o.v.v. een specifiek doel).

Legaten en erfstellingen

We kunnen ons voorstellen dat u gewend bent de diaconie regelmatig van een gift te voorzien, bij leven dus. Het is echter ook mogelijk om na overlijden de Diaconie van de Hervormde Gemeente Nijkerk in uw nalatenschap te gedenken. U kunt dit dan laten opnemen in uw testament in de vorm van een legaat of een erfstelling. Een legaat is een vaststaand bedrag of een bij name genoemd onroerend goed of voorwerp. Een erfstelling is dat u de diaconie benoemd als erfgenaam voor (een deel) van de erfenis. In beide gevallen is een notariële akte noodzakelijk. Wanneer u hier een vraag over hebt en u hierover graag eens met de diaconie van gedachten zou willen wisselen kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. de penningmeester.

Collecterooster
Het door de diaconie vastgestelde collecterooster van dit jaar treft u HIER aan. De webadressen van de organisaties staan hierbij vermeld zodat u meer achtergrondinformatie kunt vinden van elk specifiek doel. Er zijn in dit overzicht een groot aantal zondagen gelabeld voor de diaconie, deze zijn zo nog vrij om in te kunnen spelen op actualiteit, maar ook vanwege een n.t.b. projectkeuze van een al wel van tevoren vastgestelde organisatie. Heeft u hier een vraag over dan kunt u altijd mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..