Financiële hulp
De diaconie is er voor u als er financiële problemen zijn. Zij kunnen u helpen om te zoeken naar een structurele oplossing. Ook is het mogelijk om direct hulp te bieden. Wanneer u financiele hulp nodig heeft, kunt direct contact opnemen met één van de diakenen of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Thuisadministratie (bij financiële zaken)
Via het NDB (Nijkerks Diaconaal Beraad) heeft u de mogelijkheid om hulp te krijgen bij uw financiële administratie. Dit valt onder het schuldhulpmaatje. Dit maatje is er voor opgeleid om iedereen te helpen die schulden en/of financiële problemen hebben óf dreigen te krijgen. Hiervoor zijn diverse personen opgeleid die u kosteloos bij kunnen staan. Voor verdere informatie kunt u een kijkje nemen op de website van het NDB. U kunt hiervoor ook contact opnemen met 1 van de diakenen of via de mail contact zoeken Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praktische hulp
Wanneer een praktische taak (tijdelijk) niet meer door u is te doen of u heeft een keer hulp nodig maar u heeft geen personen om u heen die u kunnen helpen, dan kunt u zich ook wenden tot de diaconie. Per geval zal worden bekeken wat de diaconie daarin kan betekenen. Bent u in deze situatie of kent u iemand binnen de gemeente dan kunt u contact opnemen met 1 van de diakenen of te mailen met bovenstaand mailadres.

Psychische hulp
In onze gemeente hebben wij ook een PPT (Psychisch Pastoraal Toerusting)- team. Het PPt-team kan u helpen als u psychische problemen heeft. Hierbij kunt u denken aan hulp bij depressiviteit, eenzaamheid, traumatische ervaringen, rouwverwerking enz. Wanneer u hier hulp bij nodig heeft, kan het PPT-team misschien iets voor u betekenen. Deze werkgroep is door de kerkenraad aangesteld en bestaat uit zowel mannen als vrouwen. Bij het PPT-team gaat het vooral om het vervolgen van zorg die door anderen is opgestart. Bijv. door ambtsdragers. Voor psychische hulp kunt u contact opnemen met één van de diakenen.

Kerkradio / internet
Als het voor u niet mogelijk is de kerkdiensten bij te wonen, vanwege ziekte of ouderdom, dan kunt u kerkradio aanvragen bij uw wijkpredikant. De morgendienst in de Grote Kerk, de middagdienst in de Opstandingskerk en de avonddienst in de Grote Kerk worden rechtstreeks uitgezonden. De morgendienst in de Opstandingskerk wordt op dinsdagavond om 18.30 uur uitgezonden. Ook trouwdiensten en eventuele zangavonden worden uitgezonden. Afhankelijk van de wens van de familie kunnen rouwdiensten eveneens worden uitgezonden. In de seizoensgids en in Kerknieuws kunt u vinden bij wie u terecht kunt voor inlichtingen en in geval van storingen.
Via www.kerkdienstgemist.nl zijn alle kerkdiensten van onze gemeente live te volgen.

Voor elkaar - Vakantieweken
De Hervormde Vrouwenbond organiseert vakantieweken voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke handicap en/of beperking, alsook voor alleenstaanden of dementerenden. De Bijbelse boodschap neemt een centrale plaats in binnen deze weken. Dit komt onder meer tot uiting via Bijbelvertellingen, de zondagse kerkdiensten en de avondsluitingen. Verdere informatie kunt u vinden op de website van de vrouwenbond: www.hervormdevrouwenbond.nl. Voor vragen kunt u ook altijd terecht bij de diaconie.